اگر در حوزه برق و الکترونیک فعالیت می کنید، احتمالا اسم شینه برق یا باسبار به گوشتان خورده است. اما شاید به خوبی با این تجهیز آشنایی نداشته و اطلاعات دقیقی از کاربرد آن ندارید.
در این مقاله از وبرا الکتریک قصد داریم شما را با این تجهیز کاربردی و انواع آن آشنا کرده و به سوالاتی از قبیل شینه چیست و چه کاربردی دارد؟ تفاوت شینه با سیم و کابل برق چیست؟ پاسخ دهیم.
شینه برق چیست؟
شینه یا باس بار (Busbar) قطعه ای است که به جای سیم و کابل ، برای هدایت جریان الکتریکی در تابلو برق به کار می رود. به بیان ساده تر می توان گفت که شینه برق وظیفه جمع و پخش انرژی در آن واحد را از طریق انشعاب گیری دارد.
این قطعه مستطیلی شکل که به نام های شین و شمش نیز در بازار شناخته شده است، معمولا از جنس مس و آلومینیوم ساخته می شود. معمولا وقتی از این شینهها استفاده میشود که میزان جریان عبوری، بسیار بالا باشد. اما شینهای که به صورت رایج مورد استفاده قرار میگیرد، شینه مسی است. زیرا مس خاصیت رسانایی بالاتر و در مقابل مقاومت کمتری نسبت به آلومینیوم و سایر فلزات مشابه آن دارد.
شینه چه کاربردی دارد؟
انشعاب گیری آسان : یکی از کاربردهای اصلی این محصول هدایت جریان الکتریکی یا انشعاب گیری است . بدین صورت که از یک منبع واحد می توان چندین انشعاب را گرفته که هر انشعاب به صورت مستقل نیز از عبور جریان مطمئن پشتیبانی می کند.
نظم و زیبایی : معمولا در تابلوهایی که جریان آن از ۱۲۵ آمپر بیشتر باشد، به جای کابل کشی، از شینه کشی استفاده می شود. زیرا به دلیل حجم بالای سیم و کابل و همچنین بالا بودن آمپر، استفاده از سیم ممکن نیست.
ایمنی بالا : انشعاب گیری از طریق شینه نسبت به عایق کاری و انشعاب گیری با نوار چسب سرعت و سهولت بیشتری داشته و از بروز حوادث برق گرفتگی جلوگیری می کند.
استحکام و مقاومت بالا : از لحاظ ساخت و مواد مصرفی شینه برق عموما از جنس مس ، آلومینیوم یا برنج ساخته می شوند. به همین دلیل از استحکام بالایی برخوردارند.
تعویض آسان : نصب و تعویض شینه ها بسیار سریع و آسان بوده و از طریق پیچ های روی سطح آن ها صورت می گیرد.
انواع شینه برق
شینه ها براساس جنس، کاربرد و نوع ساخت به انواع مختلفی تقسیم می شوند :
انواع شینه براساس جنس
شینه مسی : شینه یا شمش مسی همانطور که از نامش پیداست از جنس مس ساخته شده است. بر روی سطح این محصول تعدادی پیچ (از 4 تا 12عدد) براساس نوع کارکرد و تعداد انشعاب گیری وجود دارد. شینه مسی بیشتر در تابلوهای برق صنعتی کاربرد داشته و برای انشعاب گیری نیاز به سرسیم دارد. این دسته از انواع شینه برق به دلیل قیمت مناسب ، جزو پرکاربردترین نوع شینه محسوب می شود.
برای مشاهده قیمت شینه مسی W&E کلیک کنید.
شینه آلومینیومی : این محصول از جنس آلومینیوم تولید می شود و همانند شینه مسی عمل می کند. استفاده از این نوع شینه تنها به دلیل قیمت کمتر آن نسبت به مس بوده و واضح است که مقدار آمپر عبوری از آن بسیار کمتر از مس است.
شینه برنجی : شین برنجی از نظر مقدار عبور جریان از آلومینیوم بهتر و از مس ضعیف تر است. این شینه معمولا در تابلوهای مینیاتوری های داخلی ساختمان کاربرد دارد. این دسته از شینه برق به دو صورت عایق دار و بدون عایق و در تعداد پیچ های متفاوت از 4 تا 12 عدد تولید می شوند.
انواع شینه برق براساس کاربرد
شینه ارت : این شینه ها می توانند از جنس مس، آلومینیوم یا برنج باشند. به کمک شینه ارت تابلو برق می توان جریان برق را به زمین اتصال داد و از برق دار شدن تابلو و آتش سوزی جلوگیری کرد. شمش ارت دارای یک بدنه با پایه یکپارچه و از همان جنس شینه می باشد و مستقیم به بدنه تابلو متصل و محکم می شود.
برای مشاهده قیمت شینه مسی ارت W&E کلیک کنید.
شینه نول : این دسته از شینه همانطور که از نامش پیداست برای انشعاب گیری نول در تابلو ها به کار می رود ومی تواند از جنس مس، آلومینیوم یا برنج باشد.
شینه نول تابلو برق به وسیله یک سیم اتصال به زمین، به بدنه تابلو برق متصل می شود. تفاوت شین ارت و نول در این است که شینه نول بر خلاف شینه ارت ، بدون پایه بوده و به طور کامل صاف و مستقیم است. به همین دلیل هنگام نصب شمش نول ، حتما باید در قسمت پشتی آن، از دو مقره در قسمت ابتدایی و پایانی استفاده کرد که معمولا از مقره های اتکایی برای انجام این کار استفاده می شود.
برای مشاهده قیمت شینه مسی نول W&E کلیک کنید.
انواع شینه براساس نوع ساخت
شینه برق بدون عایق : این نوع از شینه برق فاقد عایق پلاستیکی بوده و در مبحث ارتینگ کاربردی نمی باشد. بیشترین کاربرد شینه های بدون عایق در تابلو برق های صنعتی می باشد.
شینه عایق دار ( شینه فانتزی ) : این دسته از شینه ها که شینه فانتزی نامیده می شوند، دارای عایق محکم و ضدالکتریسیته می باشند. این عایق به همراه پایه های آماده و متصل به شینه موجب شده که نصب آن به آسانی صورت گیرد.
از دیگر ویژگی های این محصول مشخصه رنگی آن در شینه ارت و نول می باشد. شینه فانتزی نول به رنگ آبی و شینه فانتزی ارت به رنگ سبز تولید می شود.
شینه مینیاتوری : این دست از شینه های برق همانطور که از نامشان پیداست برای ارتباط و اصطلاح پل کردن بین کلیدهای مینیاتوری استفاده می شود.
نکات ضروری در انتخاب و نصب شینه برق
-
ظرفیت الکتریکی شینه باید حداقل ۱۵۰% شدت جریان نامی کلید اصلی در نظر گرفته شود که این امر موجب افزایش ایمنی می شود.
-
فاصله بین دو شینه برق به صورت متوالی نباید کمتر از ۱۰ سانتی متر باشد.
- برای عایق کردن شمش مسی یا آلومینیومی حتما باید از روکش حرارتی استفاده کرد.
قیمت و خرید شینه برق
مجموعه وبرا الکتریک با نزدیک به دو دهه سابقه فعالیت در زمینه تولید و توزیع تجهیزات الکتریکی، به عنوان یکی از بزرگترین و معتبرترین تامین کنندگان این تجهیزات در صنعت برق شناخته شده است. هدف ما در این مجموعه ارائه خدمات به مشتریان و رعایت اصل کیفیت بالا همراه با قیمت مناسب می باشد.
شما می توانید برای مشاهده قیمت و خرید انواع شینه برق ، از طریق راه های ارتباطی زیر با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.
با تیم مجرب وبرا الکتریک در ارتباط باشید
شماره های تماس فروشگاه
33914059 - 33942315 - 33994533 - 33901836 - 33999160-3
شماره های تماس دفتر
66341699 - 66341703 - 66341673 - 66341743
کارشناس فروش خانم تجلی
کارشناس فروش خانم صادقی
کارشناس فروش آقای غلامی
دیدگاه خود را بنویسید